Nyitólap Hirdetésfeladás Kapcsolat

Ingatlan hirdetések kizárólag ellenőrzött forrásból
Eladó Villa, kastély, kúria, Kunadacs
#10824746
151.7 millió Ft
Alapterület 600 m2,  5 500 m2-es telken
Szobák száma 6 szoba
Építési mód Tégla
Állapot Kiváló
Emelet nincs megadva

További paraméterek

  • Azonnal költözhető
  • Kertkapcsolatos
  • Kizárólagos
  • Luxus ingatlanok
  • Medencés
  • Price cut
  • Videós
  • Zöldövezeti
  • Kilátás: Panorámás
  • Fűtés: Cirkó
  • Bútorozottság: Részben bútorozott
  • Szintek száma: 2
  • Komfort: Dupla komfort
  • Akadálymentesítés: Nem akadálymentesített

Részletes leírás

A birtok, ahol bárki megvalósíthatja az álmait

C I T Y C A R T E L

INTERNATIONAL LUXURY REAL ESTATE AGENCY

bemutatja: 

 

Időtlen ékszerdoboz a természet ölelésében

 

Bács-Kiskun vármegye északi részén, Kecskeméttől 30 kilométerre, mesés környezetben egy lenyűgöző, álmok megvalósítására alkalmas, kb. 5.500 nm-es területtel rendelkező 600 nm-es, nappali + 5 szobás, felújított nemesi kúria várja új tulajdonosát - hangulatos kültéri medencével.

 

A Kúria

 

A Geréby-Kinicz kúria (amely egykor a nemesi család otthonaként funkcionált, gazdaságuk központjaként), kifogástalan állapotú, felújított, különleges hangulatú, masszív épület, 1850-ben, klasszicista stílusban épült vályogtéglából és téglából, egyedülálló hangulatával - mely a régmúlt emlékeit idézi - elvarázsolja az embert.

 

Két szinten összesen kb. 600 négyzetmétert foglal magában.

 

Az alsó szinten impozáns előszoba, hatalmas nappali, hálószoba fürdőszobával, külön-nyíló könyvtárszoba, és akár hálószobaként is hasznosítható ebédlő, különálló konyha, és szeparált mellékhelyiség található.

 

Az emeletre lépcső vezet.

 

Az emeleten jelenleg 2 nagy hálószobát alakítottak ki, de akár többet le lehetne választani.

A szintet egy hatalmas fürdőszoba szolgálja ki – az emeletet leendő tulajdonosa saját igényére formálhatja.

 

Amikor a kúriát jelenlegi tulajdonosai 1999 végén megvásárolták, jelentősen elhanyagolt állapotban volt – az épületen nem volt tető, hiányoztak az ablakok, a padló, a vakolat, nem volt bevezetve víz vagy elektromosság - csupán a falak álltak, és a nappaliból éjszaka látni lehetett a csillagokat.

Az átfogó esztétikai és műszaki felújítás 2002-ben fejeződött be, mely során törekedtek arra, hogy a helyiségek megőrizzék a régi kúriák sajátos, romantikus hangulatát.

 

A felújítás és korszerűsítés során a tetőt teljesen megújították, és új kéményeket építettek. Az eredetihez hasonló, új fa ablakokat szereltek be, külső és belső zsalugáterekkel, hogy megőrizzék az autentikus megjelenést. A közművek kiépítése során elektromosság, fűtés, víz és szennyvízelvezető rendszereket telepítettek. Az összes falat kívül és belül újravakolták.

 

A földszinti helyiségek, mint a nappali, könyvtár, étkező és hálószoba, a régi stílushoz hű fa padlókat kaptak, míg a többi helyiségben minőségi járólapokat helyeztek el.

 

A ház központi fűtésrendszerrel van ellátva, amelyet egy Remeha fűtőrendszer biztosít, valamint a meleg vizet is ez szolgáltatja - ezen egy kívül elektromos bojlerrel rendelkezik, továbbá a konyhának is saját elektromos bojlere van. A konyhában propán gáztűzhely és széntüzelésű tűzhely is található, amely fűtésre is alkalmas. Az étkező, könyvtár és nappali saját, korhű cserépkályhákkal is rendelkezik a központi fűtés mellett.

A kúria jelenleg kiváló állapotban van, csupán kisebb javításokra van szükség.

 

Közművek

 

Elektromosság

3x25 amperes csatlakozás saját mérővel.

Gáz

A kúria közelében egy 1500 kg-os propán tartály található, amely gázt biztosít a fűtőrendszerhez és a konyhai tűzhelyhez. (Jelenleg ezt a tartályt használja a szomszédos, szintén megvásárolható villa is.) A szomszédok földgázt használnak, így lehetséges a földgázvezetékhez csatlakozni.

Víz

A kúriának saját kútja van ivóvízzel.

Szennyvízelvezetés

Saját szennyvíztartállyal rendelkezik.

 

A környezet

 

A kúria előtt egy gyönyörű, hangulatos medence található, mérete 7,5 x 15 méter (nem fűtött, de igazi élményt nyújt a nyári hónapokban).

 

A terület jogilag külterület, mezőgazdasági művelésből kivett tanya, vagyis külföldi állampolgár is megvásárolhatja. Az ingatlanra az általános mezőgazdasági ingatlanokra vonatkozó szabályok nem alkalmazandók, így kifüggeszteni nem kell.

 

A megközelíthetőség kiváló, az M5-ös autópálya és mellékutakon könnyedén elérhető, minden út aszfaltozott a telekhatárig.

 

A kúria önálló helyrajzi számon található, 3.277 nm-es telekkel, azonban praktikusan még kb. 2.000-2.500 nm hozzátartozik a szomszéd 90.025 nm-es telekből, amely szintén értékesítésre kerül - lehetőség van a két terület egyidejű megvásárlására is - a szomszédos birtok kb 88.000 nm-es, rajta egy 2010-ben épült, nappali + 6 szobás házzal, egyéb épületekkel és további fejlesztési lehetőségekkel.

A mellékelt videón a két terület egyben látható.

 

Mivel a terület eddig egy kézben volt, értékesítés esetén rendezni kell a bejárási lehetőségeket és a tulajdonosokat illető telekhatárokat – a kúriához tartozó pontos telekméret ekkor válik megállapíthatóvá.

Jelenleg a kúria ugyanazon az úton közelíthető meg, mint a villa, de külön bejárat kialakítása is lehetséges a falu tulajdonában lévő úton keresztül.

 

A kúriára adásvételi szerződést a jelenlegi tulajdonos abban az esetben szeretne kötni, amennyiben megtalálta a szomszéd birtok tulajdonosát is.

 

A terület a béke és nyugalom szigete, csendes, zöld környezetben, ahol a friss levegő és a természet közelsége garantálja a nyugalmat és a kikapcsolódást.

Védett ritka madarak százai lakják a környéket.

 

A birtokot mindenki számára ajánljuk, aki szeretné megtapasztalni a természet közelségét.

 

Együtt élve a természettel és magával ragadó szépségével, igazi otthont és boldogságot nyújthat új tulajdonosnak.

 

A település lakosságának jelentős része mezőgazdaságból él.

A gyerekek helyben járhatnak óvodába, iskolába és művelődési ház és orvosi rendelő is van a közelben.

Minden utca szilárd burkolatú, új sportpályákat alakítottak ki, valamint odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre.

A községben elérhető a vezetékes víz-, gáz-, telefon- és kábeltévé-szolgáltatás.

1620 hektár természetvédelmi terület található a Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében, tele védett növényekkel és állatokkal.

 

Amennyiben a hirdetés felkeltette érdeklődését, kérdése lenne, vagy szeretné megtekinteni, keressen bizalommal. Megkeresését szeretettel várom!

 

ÜDVÖZLETTEL:

DR VINCELLÉR ZSUZSA

ÜGYVEZETŐ, CEO, LUXURY SPECIALIST

+36 30-815-2510

V.ZSUZSA@CITYCARTEL.HU

 

CITY CARTEL BUDA KFT.

CITY CARTEL FRANCHISE HUNGARY KFT.
1118 BUDAPEST, HEGYALJA ÚT 54.

1026 BUDAPEST, SZILÁGYI ERZSÉBET FASOR 121.

BUDAGYÖNGYE BEVÁSÁRLÓKÖZPONT

Kapcsolat

Dr. Vincellér Zsuzsa

Ügyvezető, Jogász, Managing director

Ossza meg a hirdetést:
FacebookGplusTwitter