Nyitólap Hirdetésfeladás Kapcsolat

Ingatlan hirdetések kizárólag ellenőrzött forrásból
Eladó Birtok, Toscana
#709300025
67 millió Ft
Alapterület 130 000 m2,  260 m2-es telken
Szobák száma nincs megadva
Építési mód nincs megadva
Állapot nincs megadva
Emelet nincs megadva

További paraméterek

  • Kertkapcsolatos
  • Zöldövezeti

Részletes leírás

Eladó Lovasbirtok TOSCANA

Toszkána mesés részén eladásra kínáljuk több mint két évtized alatt kialakított lovasbirtokunkat. A terület befektetésre, illetve családi gazdálkodásra is kiválóan alkalmas.
 

A 13 hektáros családi gazdaság tengerre néző panorámával rendelkezik, szép időben Elba és Korzika szigetében is gyönyörködhetünk.
 

Grosseto városától 25km-re, a tengerparttól 35km-re, illetve a síelésre is alkalmas Monte Amiata hegységtől 45 km-re található. Toszkána egyik leghíresebb termál fürdője a Terme di Saturnia mindössze 40km.
 

A létesítmény Roccalbegna településhez tartozik.

Gazdaságunk Toszkánában a híres Montecucco-i DOC borvidéken helyezkedik el (a DOCG sorolás a legmagasabb eredetvédelmi kategória) és ez alapján borászkodásra is kiváló lehetőséget biztosít. A terület Morellino di Scansano borvidéktől mindössze 20km re helyezkedik el.
 

A területen található 3 hektáron 150 db olíva olajfa, amelyből 120 db fiatal telepítésű. Az olíva bogyó termesztéssel és a kiemelt minőségű olíva olaj készítéssel is hosszantartó, kimagasló hozamot lehet elérni mivel ezek az olíva fák akár több száz évig élnek és termelnek. Pugliában néhány birtokon több mint ezer éves fák teremnek.
 

A birtokon rozmaringos konyhakert és 2 hektáron erdő, valamint 8 hektár szántóföld is megtalálható.

A területen jelenleg egy lovarda is működik a hozzá tartozó 6 állásos angol boksz istállóval, karámokkal, 600m3-es szénatárolóval és egy nyereg és lovas felszerelés tárolóval.
 

A Lovasbirtokon korábban bértartással, lótenyésztéssel, lovas oktatással és lovas túra szervezéssel (sétalovaglás, tereplovaglás a tengerparton, stb…) foglalkoztunk.

A terület ÉRVÉNYES ÉPÍTÉSI ENGEDÉLLYEL ÉS TERVEKKEL rendelkezik bruttó 210 m2-es lakóépületre, 60 m2-es gazdasági épületre és egy Agriturismo kialakítására, amely 5db lakókocsi, mobilház vagy sátorhelyből és az ehhez tartozó wc-fürdő és főzőhelységekből-konyhából áll. Ezekhez a tervekhez a földmunkát már elkészítettük, és látványtervekkel is rendelkezünk!
 

Az épület tervek megépítésével évi akár 100-150%-os hozam érhető el!

Az építési engedély 2025 márciusáig érvényes, ami hosszabbítható 5 évre.

A birtok befektetési lehetőségnek is kiválóan alkalmas, bérbeadással évi 15-20%, még saját üzemeltetéssel évi 30-40% hozam valósítható meg.
 

Az egyik magyar tulajdonos közel 25 éve él kint, mindenféle egyeztetéssel kapcsolatban, telefonos, illetve személyes egyeztetés is megoldható akár itthon, akár előzetes egyeztetés után a helyszínen is.

Mind az üzemeltetésben, mind a helyi kapcsolatok kialakításában az összes kapcsolatunk megvan, és igény esetén maximális segítséget tudunk nyújtani.
 

Egyéb hasznos információk:

• az építkezés megkezdéséig a birtokra fel lehet rakni egy felvonulási épületet (mobilházat, amit addig is lehet használni nyaralónak)

• ha valaki gazdaságként csinálja tovább, amire az engedélyek szólnak, akkor a magyar Aranykalászost kell honosítani itt Olaszországban (tudunk benne segíteni)

• gazdaságként jár a 13 ha-ra a földalapú támogatás, ami cca.270-300EUR/ha/év (3500-3900EUR/év),

• a földeket ha csak simán megműveli valaki kb. 10-15000 EUR/év jön be (de természetesen ez időjárásfüggő mint minden mezőgazdasági munka),

• az olivafákból/olívaolajból éves szinten kb. 1500-2500EUR hozam várható (de természetesen ez is időjárásfüggő mint minden mezőgazdasági munka)

 

Irányár: 170.000.- EUR
 

Érdeklődni:

zsolt.kiraly@homeandconfidence.com

Kapcsolat

Király Zsolt

Irodavezető

Ossza meg a hirdetést:
FacebookGplusTwitter