Nyitólap Hirdetésfeladás Kapcsolat

Ingatlan hirdetések kizárólag ellenőrzött forrásból
Eladó Villa, kastély, kúria, Gyugy
#183200185
280 millió Ft
Alapterület 700 m2,  102 055 m2-es telken
Szobák száma nincs megadva
Építési mód Tégla
Állapot Felújítás alatt
Emelet nincs megadva

További paraméterek

  • Kilátás: Körpanoráma
  • Fűtés: Cserépkályha - fa, szén
  • Komfort: Komfort

Részletes leírás

Eladó Somogy megyében, a Balatonboglárhoz közeli Gyugyon egy felújítás alatt álló Kacskovics-kastély!

 A község határában, a XIX. században domboldalra épített kastélyt jelenlegi tulajdonosa elkezdte felújítani, de a befejezés már az új tulajdonosra vár.

 A kastélyon kívül még több épület is szerepel a térképszelvényen, aminek nagyrésze még a valóságban is megtalálható. Van egy óriási pince is, ami akár (lovagi)étteremnek vagy borászati célokra kiválóan alkalmas.

A hatalmas, több, mint 10 hektáros területen annak idején tartottak haszonállatokat és lovarda is volt.

Méretéből és a területen lévő több építménynek köszönhetően rengeteg lehetőséget rejt magában ez a kizárólag az irodánk kínálatában szereplő ajánlat.

Kialakítható egy gyönyörű magánbirtok, szálláshely étteremmel, öregek otthona, csak a képzelet szab határt.

 

Gyugy már az avar korban is település volt. Ennek tanúja a Kossuth utcában talált avar kori temető. A honfoglalást követően, a tatárjárás után 1238-ban a Bő nemzetség Izsép tagja szerezte birtokul a vidéket. A honfoglaláskor és az azt követő évszázadokban hatalmas dióerdők voltak a vidéken. Elterjedt vélekedés, hogy honfoglaló őseink a diófát „gyugy”-nak hívták, és a település neve ezt a szót őrzi. A katolikus templom 900 éves, az Árpád-korban épült, romanikus stílusban. A „Gyugynak harangot hozott a víz” legenda miatt lett Gyugy búcsújáró hely.

 

Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a kastély, keressen elérhetőségeimen a bővebb információkért illetve egyeztessünk időpontot a megtekintésére!

Kapcsolat

Bári Péter

Ossza meg a hirdetést:
FacebookGplusTwitter